4027 Debrecen, Böszörményi út 1.

info@ibeautysalon.hu

+36 (30) 526 8389

+36 (30) 834 2471

Hétfő-Péntek 10-16

Menü


Lézeres tetováláseltávolítás

 

Napjainkra globális méretű problémává vált az elrontott, megunt tetoválások szakszerű javítása, eltüntetése. A többéves sminktetováló tapasztalatom alapján mondhatom, hogy a javítani kívánt tetoválásokat érdemes teljesen vagy legalább részlegesen eltávolítani mielőtt az új tetoválást elkészítjük.

 

Miért is?

 

A régi metódus szerint a javítandó színt camouflage (testszínnel való elfedés) technikával javították, azaz fedték le, majd újabb rétegben beinjektálták a kívánt színt.

Ez az eljárás több szempontból sem szerencsés:

 

  •  Nagyon nehéz eltalálni a bőrszínt, illetve ha barnul a vendég a bőrszín elkülönül a bőrétől
  •  Bizonytalan a kimenetele, mivel nem tudjuk, hogy optimális lesz-e a pigment beépülése
  •  Nem tudjuk milyen mélyen van a régi pigment
  •  Ha túl tömény a régi tetoválás, akkor hiába akarjuk rárétegezni a javítószíneket, a bőr valószínűleg nem tudja már    befogadni.

Ez a technika csak ideig-óráig nyújt megoldást, a bőrben a pigmentek tovább vándorolnak és hamarosan újra előbukkan a régi tetoválás színe. 

 

Ezért úgy döntöttem mindenképp megtanulom a valódi eltávolítási technikákat, hogy ne terheljem feleslegesen tovább a bőrt. Mára egyre jobban a figyelem központjába kerül a tetováláseltávolítás, a technika és az eszköztár bővül. Egy munkájára igényes és maximalista sminktetováló szalonjában ez a szolgáltatás elválaszthatatlan részét fogja képezni a mindennapi munkának. A lézeres tetováláseltávolítás egyre elterjedtebbé válik eredményessége és gyorsasága miatt. A speciális hullámhosszú fénynyaláb magas csúcsenergia pulzusával akadály nélkül halad át a világos bőrön és nyelődik el a sötét pigment molekulákban. Az AesLight Ultra Q-kapcsolt ND:YAG lézergép ötször hatékonyabb mint más hasonló gépek. Ez a modell a legelterjedtebb az USA-ban. Alkalmas a testtetoválások eltávolítására is.

 

Mire számíthatsz?

 

Minden kezelés egy konzultációval egybekötött tesztvillantással kezdődik. Itt mindent átbeszélünk és tesztlövéssel leteszteljük, van e bármi kontraindikáció a kezelés megkezdése előtt. Ezzel azt is fel lehet mérni mire számíthatunk a kezelés végén. Majd 1hét elteltével leolvassuk az eredményt és elkezdődik a kezelés.

 

Hány alkalom szükséges?

 

Ez nagymértékben függ a régi tetoválás molekulaszerkezetétől, összetételétől, mélységétől, töménységétől és színétől. Általában 1-5 kezelés szükséges. Fontos tudni, hogy ha az előző tetoválás után a bőr hegesre gyógyult és ez a heg kitapintható, azaz keloidos, akkor a kezelés eredményességét nem tudjuk garantálni. A kezelést csak ép és egészséges bőrön szabad elvégezni.

 

Kezelés után mire kell figyelni?

 

A kezelt felületet speciális ápolóval kell ápolni, amit a végén átadunk. Védeni kell a napsütéstől, mert bepigmentálódhat a napfény hatására. Ezért ha nyáron nem megoldható a fényvédelem, akkor érdemes a kezelést ősszel elkezdeni.

 

Óvni kell a kezelt felületet minden mechanikai sérüléstől, dörzsöléstől. Testtetoválás eltávolításnál kényes helyeken, (mint pl. lábfej) óvni kell a dörzsöléstől, papucs használata javasolt. Nagyobb méretű testtetoválás eltávolításnál gézkötést alkalmazunk a kezelés végén, amit a vendégnek otthon is cserélnie kell. Szemöldök esetében szabadon kell hagyni a kezelt felületet. Fontos tudni, hogy a technológia adottságaiból adódóan a fehér, illetve bőrszínű és türkizkék színekben ez a speciális lézernyaláb nem tud optimálisan elnyelődni. A kezelést ilyenkor nem ajánljuk. Erre az esetre a biokémiai pigmentkioldó kezelésünket választhatod, amiről az alábbi menüpontban bővebben olvashatsz... INSKIN biokémiai eltávolító

 

Szívesen várunk Téged is egy ingyenes tesztlövésre, ha meguntad a régi testtetoválásod, vagy fel szeretnéd újítani a sminktetoválásod.